Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018


Επίσκεψη ειδικού σχολείου Άνω Κώμης

Από την Έρη Μαμάτσιου

Την περασμένη Δευτέρα,  3  Δεκεμβρίου,  το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Άνω Κώμης. Μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας, απαρτιζόμενη από τριάντα άτομα, υποδέχθηκε με χαρά την ομάδα μαθητών, επίσης τριάντα ατόμων, του ειδικού σχολείου.
Ο μήνας ξεκίνησε με χαμόγελα και καλή διάθεση τόσο από τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές των δύο σχολείων. Τα παιδιά, πρόθυμα πάντα, χωρίστηκαν σε τρείς μεικτές ομάδες και συμμετείχαν μαζί σε δράσεις ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής, γυμναστικής και χορού. Τέλος,
 όλες οι ομάδες μαζί έκλεισαν την ημέρα με πάρτι, όπου έφαγαν τις λιχουδιές που έφτιαξε η ομάδα ζαχαροπλαστικής  και που πρόσφεραν οι καθηγητές των σχολείων. Τα παιδιά γνωρίστηκαν, δέθηκαν μεταξύ τους , χόρεψαν και ξεδίπλωσαν το καθένα τα μοναδικά του ταλέντα.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεκπαίδευσης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συνεργαστούν μέσα από κοινές δράσεις, κάτι που είχε πολλαπλά οφέλη για όλους, καθώς οι δράσεις βασίστηκαν σε αρχές όπως ο σεβασμός, η αυτοπεποίθηση , η αποδοχή του άλλου αλλά και η δημιουργία φιλικών σχέσεων. Λίγο πριν το τέλος όλοι μαζί, καθηγητές και μαθητές, πιάστηκαν χέρι με χέρι και χόρεψαν το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης», όπου αντιπροσώπευε απόλυτα το μήνυμα που περνούσε η ημέρα αυτή.
Η πρόσκληση, φυσικά, ανταποδόθηκε και με αισθήματα πάντα αγάπης ανυπομονούμε να ξανασυμμετάσχει το σχολείο μας σε δράση όπως αυτή. Αποχαιρετώντας τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Άνω Κώμης ελπίζουμε να αγγίξαμε τις καρδιές τους, όπως άγγιξαν αυτοί τις δικές μας, και να τους θυμίσαμε πως το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πια κοντά.