Τρίτη 9 Απριλίου 2013



ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γράφει η Βιβή Ζυμπά
Φωτογραφίες: Μαριάνθη Παπαθανασίου

   Η  Γ’ τάξη του Γυμνασίου μας πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου. Σκοπός η επίσκεψη στη Βουλή.
 Το κέφι και η ζωντάνια ήταν τα χαρακτηριστικά όλου του τριήμερου. Θα ήθελα να σταθώ στις τρεις σημαντικότερες  για μένα εμπειρίες.
 Το  πρώτο βράδυ πήγαμε στο θέατρο , όπου παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει;», με τους Κάτια Δανδουλάκη και Παύλο Χαϊκάλη. Η παράσταση ήταν πάρα πολύ ωραία, με άφθονο γέλιο. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που εμπλέκονταν στη δράση οι ζωές των χαρακτήρων. Επίσης, την παράσταση χαρακτήριζε το εξαιρετικό χιούμορ των ηθοποιών.
 Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε τη Βουλή. Εκεί οι ξεναγοί μας έδειξαν την ιστορία της Βουλής σε βίντεο και στη συνέχεια μας ξενάγησαν σε δύο χώρους μόνο:  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου και στην έκθεση για τον Χαρίλαο Τρικούπη. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μας  να επισκεφθούμε τον  ναό της Δημοκρατίας.


 Τέλος, το πρωί της Κυριακής, ξεκινήσαμε για το Μουσείο της Ακρόπολης και για την Ακρόπολη. Και, φυσικά, επειδή είμαι λάτρης του Αρχαίου πολιτισμού μας, θεωρώ αυτή μας την επίσκεψη ως το ωραιότερο σημείο της εκδρομής. Στο Μουσείο  εμπλουτίσαμε κατά πολύ τις γνώσεις μας για τους αρχαίους Έλληνες, για τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Είδαμε αρχαία ερείπια, αγγεία, κίονες και διάφορα άλλα πράγματα, που σε άφηναν άφωνο. Συγκλονιστική ήταν και η επίσκεψή μας στην Ακρόπολη. Επιβλητική η παρουσία του Παρθενώνα με τις κολόνες δωρικού ρυθμού και την αρμονική  αρχιτεκτονική.




  Γενικά, η Αθήνα μου φάνηκε όμορφη πόλη, που έχει τα πάντα. Πρέπει όμως να επισημάνω και την αρνητική της όψη. Είδαμε ανθρώπους άνεργους, άστεγους, εξαθλιωμένους.  
  Η τριήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της χώρας μας δεν είναι για μένα απλώς μια εκπαιδευτική εκδρομή, αλλά μια εκδρομή γεμάτη αναμνήσεις από την Αθήνα και το Γυμνάσιο.