Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

3ος Δρόμος Αγάπης

Από την Έρη Μαμάτσιου           Στην πόλη μας έλαβε χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο 3ος Δρόμος Αγάπης με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τα άτομα με Αυτισμό. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, αλλά και την Πανδώρα συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης για ακόμη μία φορά.
          Ο δρόμος είχε ως αφετηρία του την πλατεία της Σκ’ρκας  και ως χώρο τερματισμού την κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Οι μαθητές των σχολείων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου στην πλατεία της Σκ’ρκας,  από όπου και ξεκίνησαν με τη συνοδεία της τοπικής ορχήστρας Πανδώρας. Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες να αιωρούνται στα στενά της πόλης, η ατμόσφαιρα και οι καρδιές ζεστάθηκαν από την καλή διάθεση και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, παρά το χειμωνιάτικο κρύο. Στον χώρο της πλατείας το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης παρουσίασε ένα μικρό χορευτικό πρόγραμμα, πριν την κατάθεση των κουτιών όπου είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα του κάθε σχολείου για τον φιλανθρωπικό αυτό σκοπό. Οι εκπρόσωποι κάθε σχολείου κατέθεσαν τα κουτιά με τα χρήματα και έπειτα έλαβαν και τους επαίνους συμμετοχής για το σχολείο τους.
   Αμέσως μετά τους επαίνους και την κατάθεση των κουτιών, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Ιωαννίδης που ευχαρίστησε τους συντελεστές της δράσης αυτής, αλλά και τους μαθητές που ευαισθητοποιήθηκαν. 
  Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη ομιλία από την κ. Βόντσα, προϊσταμένη Δ/θμιας Εκπαίδευσης, που τόνισε την αξία πράξεων αγάπης και προσφοράς σαν αυτή, κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων.