Τρίτη 6 Μαρτίου 2018



Επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών 
και σε δύο πετρογέφυρα




            Στις  13 Φλεβάρη, το τμήμα Α1 του Σχολείου μας επισκέφθηκε το ΚΠΕ Γρεβενών. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος  «Πετρογέφυρα:  γέφυρες επικοινωνίας και πολιτισμού». Η ενημέρωση από τους  υπευθύνους του ΚΠΕ ήταν
εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Οι μαθητές   παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις εμπεριστατωμένες  ενημερωτικές εισηγήσεις. Δήλωσαν ότι  γνώρισαν πολλά στοιχεία για τα πετρογέφυρα της  Δυτικής  Μακεδονίας. Εκπληκτική ήταν και η εξόρμηση σε δύο πετρογέφυρα: του Ζιάκα και του Σπανού. Τα παιδιά περπάτησαν πάνω στα γεφύρια και είδαν ιδίοις όμμασι τα διάφορα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία, τα οποία συνέβαλαν και στην αισθητική αλλά και στην αντοχή τους. Σύγκριναν τα πετρογέφυρα με τις μεταγενέστερες δίπλα σ’ αυτά γέφυρες, με πιο καινούργιες, φυσικά, αυτές της Εγνατίας Οδού.  Όλες γενικά οι γέφυρες ενώνουν, όμως είναι αναμφισβήτητη η αισθητική υπεροχή  των πέτρινων γεφυριών.

            Εκτός των άλλων, ήταν μια εξόρμηση απολύτως απαραίτητη και για την εκπόνηση των επιμέρους εργασιών του προγράμματος από τους μαθητές μας.