Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Τα επιχειρήματα  που χρησιμοποιεί ο Βενιζέλος είναι ότι λέει να σταματήσει ο πόλεμος αλλά με αντάλλαγμα. Τα οποία ανταλλάγματα θα δημιουργήσουν μια Ελλάδα πιο μεγάλη και πιο ισχυρή. Όλοι θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι δυνατοί  και μη στην διάρκεια λίγο ακόμα χρόνων.


Οι παράγοντες που έκαναν  τον Κωνσταντίνο να επιλέξει ήταν μέχρι το 1917 δεν αντιστοιχούσε το κράτος του σε κανένα σύστημα. Ήταν απλά μια φιλογερμανική δυνατή πόλη η οποία η γεωγραφική της θέση δεν βοηθούσε να ανακτήσει δύναμη. Είχε εξασφαλίσει όμως την πλήρη έγκριση του Βερολίνου...

Ο Τρικούπης διαλύει την Βουλή και μετά ρίχνει το φταίξιμο στο λαό  και λέει ότι φταίνε εκείνοι για αυτήν την κατάσταση, ενώ ο ίδιος επηρέασε τις εκλογές. Την ευθύνη την παίρνει ο λαός και θέλει να κάνει επανάσταση, όμως ο Τρικούπης το θεωρεί έσχατον και πριν γίνει επανάσταση να συζητηθούν όλα τα θέματα και αν δεν φταίει ο λαός φταίουν οι πολιτικοί λένε οι υπόλοιποι και ο θυμός για το έθνος είναι ότι δεν έκανε τίποτα. Αν η Ελλάδα κυβερνούνταν από άλλους θα ήταν πολύ καλύτερα αλλά έχουμε κάνει την Ελλάδα να κυβερνείται μόνο με μοναρχία και λογικό οι πολιτικοί μετά να μην έχουν καθεστό.

Της το λέει χωρίς χαρά για να μη την πληγώσει, ενώ κατά βάθος ο Οδυσσέας χαίρεται και λυπάται...

Οι θεοί της ομηρικής εποχής έμοιαζαν με τους ανθρώπους εξωτερικά. Δηλαδή στο ανάστημα και στο ανάρτημα.. Η διαφορά που είχαν ήταν ότι οι θεοί ήταν αθάνατοι και μερικοί ήταν αγέραστοι.