Τρίτη 6 Μαΐου 2014



H περιβαλλοντική ομάδα του 4ου
στον Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών,
 στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
 και στο Δάσος Κουρί.


     Την Τετάρτη 30/4/2014 η περιβαλλοντική ομάδα της Α' και Γ' Γυμνασίου πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη
στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών στον Κρόκο, στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και στο Δάσος Κουρί υπό τη συνοδεία των καθηγητριών τους Παπαδέλη Ελευθερίας, Βιολόγου και Μπακογιάννη Αικατερίνης, Φυσικού.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σκοπό ίδρυσης του Συνεταιρισμού, για τις χρήσεις και τις ιδιότητες του κρόκου, για την καλλιέργειά του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. 

    Στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου ενημερώθηκαν για το πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια σε έναν θερμοηλεκτρικό σταθμό, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο τον λιγνίτη, για το είδος των ρύπων που εκπέμπονται αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνει η ΔΕΗ για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, ενημερώθηκαν για το τι είναι η τηλεθέρμανση και ποια τα οφέλη της. 

    Τέλος, στο Δάσος Κουρί είχαν την ευκαιρία να  αντιληφθούν την αξία του δάσους, και ιδιαίτερα ενός περιαστικού δάσους, αναγνώρισαν και παρατήρησαν δέντρα, διέκριναν τα δέντρα του δάσους σε πλατύφυλλα και κωνοφόρα, υπολόγισαν την ηλικία ορισμένων δέντρων, προσανατολίστηκαν στο χώρο χρησιμοποιώντας το ρολόι τους και προβληματίστηκαν σχετικά με τον τρόπο που αξιοποιείται το δάσος Κουρί. 

     Ευχαριστούμε τα μέλη του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών καθώς και τον Διευθυντή και το προσωπικό του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για την ενημέρωση/ξενάγηση.