Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ 
ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣΗ αναζήτηση του ορθού λόγου, της λογικής σκέψης είναι το ζητούμενο του διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης
του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας. Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. O Διαγωνισμός τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διαγωνίζονται στην επίλυση λογικών γρίφων με στόχο την άσκηση της σκέψης και την πρόκρισή τους στον τελικό.

 Ο διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί ως εξής:

Προκριματικός Α΄ - Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ  (προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου)
Προκριματικός Β΄ - Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ (προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου)
Προκριματικός Γ΄ - Παρασκευή 14 Μαρτίου, στις 19:00, στο Κολλέγιο Ανατόλια
(προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου)
Ημιτελικοί Γύροι - Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κολλέγιο Ανατόλια (η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί)
Τελικός διαγωνισμός - Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 19:00, στο ΝΟΗΣΙΣ
Η τριμελής νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί στην τελετή λήξης του  4ου μαθητικού συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια «ACSTAC».
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην οποία μπορείτε να οδηγηθείτε πατώντας εδώ:
https://docs.google.com/a/anatolia.edu.gr/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dEZLdmFxdmRnYjhuUEMtS0wzOEJPa0E6MA