Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας 


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης με την υποστήριξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη». Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της 
Έξυπνης Πόλης.
Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης καλούνται προαιρετικά να στείλουν τις ιδέες τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με το μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. Προσδοκούμε ότι, με τη συμμετοχή τους, θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο της τοπικής μας κοινωνίας.
Καλούμε τα παιδιά με την άδεια, συγκατάθεση και την προτροπή των γονέων/κηδεμόνων τους να λάβουν μέρος στη συγγραφή/παρουσίαση της δικής τους πρότασης. Ενδεικτικά οι άξονες είναι:

1. Περιβάλλον και Ενέργεια
2. Κινητικότητα – Μεταφορές
3. Έξυπνη Διαβίωση
4. Έξυπνοι πολίτες
5. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Η υποβολή των συμμετοχών μπορεί να γίνεται από 9/4/2020 έως 15/5/2020 στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/XSH2ma3LmkVaSfrDA. Εκεί μπορείτε να καταγράψετε τις προτάσεις σας ή και να έχετε υπερσυνδέσμους προς συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό (π.χ., blog, εικόνες, βίντεο και ότι άλλο κρίνετε απαραίτητο και έχετε αναπτύξει ειδικά για αυτόν τον σκοπό).

Η πρόταση μπορεί να καλύπτει ενδεικτικά τα παρακάτω:
Σύνοψη της ιδέας
Οφέλη για τους πολίτες
Οφέλη για την πόλη μου

Η κάθε μαθητική ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν έως τρεις μαθητές. Ο κάθε μαθητής
μπορεί να υποβάλλει μία μόνο συμμετοχή.
Η επιτροπή αξιολόγησης (στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) θα κρίνει με βάση την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής της ιδέας.

Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα ειδοποιηθούν όσοι υποβάλλουν τις αρτιότερες προτάσεις για να παρουσιάσουν σε σχετική ημερίδα (διαδικτυακή-”Μένουμε στο σπίτι & δημιουργούμε” ή  δια ζώσης) την ιδέα τους. Επιπλέον, θα ενσωματωθούν στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα.
Σημαντικές επισημάνσεις:
  •  Η συμμετοχή των μαθητών/τριών γίνεται αποκλειστικά με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
  • Συμμετέχοντες: Απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης.
  •  Άτομα ανά συμμετοχή: 1-3 παιδιά.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: smart.kozani@gmail.com