Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός
 Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2020

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την
Επιστήμη και την Εκπαίδευση.
Ο Διαγωνισμός  αυτός γίνεται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.
Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2020 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθεί στις 07 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

 Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.
 Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.
 Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια δύο (02) ώρες για τους/τις μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια ή Γενικά Λύκεια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης ως εξεταστικά κέντρα. Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους/τις
Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ04 και τους/τις Υπεύθυνους/ες Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Τον κεντρικό συντονισμό θα έχει η Δρ. Ουρανία Γκικοπούλου, ενώ τον οργανωτικό συντονισμό θα έχουν οι συνάδελφοι Δρ. Γεώργιος Παυλικάκης, Γεώργιος Γκρος και Ανέστης Χατζηιωακειμίδης. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχουν οι: Γεώργιος Τόμπρας (Καθηγητής
ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Τμ. Φυσικής), και Γεώργιος Θεοφ. Καλκάνης (ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ).
 Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι η διδακτέα ύλη της κάθε τάξης η
οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού.
 Συνιστάται στους/στις μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια των Διαγωνισμών να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
 Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων ετών για κάθε τάξη Γυμνασίου , αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων των Διαγωνισμών είναι αναρτημένα με τις λύσεις τους στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr . Η μελέτη τους
μπορεί να αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση του Διαγωνισμού, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους/στις μαθητές/τριες.