Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός
 για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», διοργανώνεται ο 6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός, με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα».

Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, καλούνται να γράψουν ένα κείμενο, με θέμα «Η Ζωή Χωρίς Κάπνισμα». Το κείμενο μπορεί να είναι αφήγημα, άρθρο, ποίημα, επιστολή και να απευθύνεται όπου ο μαθητής επιθυμεί. Η έκτασή του (εκτός από τον τίτλο και τα ονόματα του/των συγγραφέα/ων και του παραλήπτη), δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 500 λέξεις.

Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων, είναι η 20η Οκτωβρίου 2018 και πρέπει να πληρούνται τα παρακάτω: 
• Τα έργα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@researchlab.gr. • Το email θα έχει θέμα «Για τον 6 ο ΠΜΔΕΚ» 
• Θα επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα σε ψηφιακή μορφή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή και του υπευθύνου εκπαιδευτικού, τα στοιχεία του σχολείου και τη δήλωση του κηδεμόνα.

Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία θα επιλέξει τα έργα που θα βραβευτούν, καθώς και εκείνα που θα εκτεθούν στο χώρο του συνεδρίου.

Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί την 6η Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στα Τρίκαλα, στο Πνευματικό Κέντρο των Τρικάλων.

Για τους νικητές από σχολεία εκτός Τρικάλων, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), ώστε να παρουσιάσουν τα έργα τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων. Ειδικότερα για τις ομαδικές συμμετοχές ο μέγιστος αριθμός μαθητών, για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή, δε μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις ανά βραβείο, συμπεριλαμβανομένου και του συνοδού εκπαιδευτικού ή κηδεμόνα.
1η θέση, Βραβείο: Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick) και επιταγή αξίας 100 ευρώ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, USB stick και επιταγή ύψους 100 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιταγές ανά ομάδα δεν μπορούν να υπερβαίνουν στο σύνολό τους την αξία των 300 ευρώ (για παράδειγμα, αν κερδίσει μία ομάδα με 6 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μία επιταγή ύψους 50 ευρώ – σύνολο 300 ευρώ). 
2η θέση, Έπαινος: Γραπτό Δίπλωμα Επαίνου και ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick) για κάθε νικητή.