Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

37ος Πανελλήνιος/65ος Πανευρωπαϊκός Μαθητικός Διαγωνισμός
της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Σχολείων
Σας ενημερώνουμε ότι, όπως κάθε χρόνο, διενεργείται ο Διαγωνισμός της Επιτροπής Europe at School, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το γενικό θέμα για το 2018 είναι «Οραματιζόμαστε το μέλλον μας» και ειδικότερα: « Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Νέες τεχνολογικές εφευρέσεις και προκλήσεις, επιστημονικές ανακαλύψεις, εικονική πραγματικότητα, σχέδια εποικισμού άλλων πλανητών, επαπειλούμενα οικοσυστήματα. Πώς οραματίζεστε τη ζωή και τον κόσμο μας στις επόμενες δεκαετίες;»
Στόχος του Διαγωνισμού είναι αφενός η δραστηριοποίηση των μαθητών και η ανάδειξη των ικανοτήτων τους και αφετέρου η συμβολή στη διαμόρφωση της συνείδησης του Ευρωπαίου πολίτη.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας, δηλαδή και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ομογενών.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε με γραπτό δοκίμιο, ή λογοτεχνικό κείμενο, ή ταινία μικρού μήκους [ DVD], ή μουσικό κομμάτι [CD], ή παρουσίαση ppt, ή ζωγραφική, ή ψηφιδωτό κ.λ.π.
Οι εργασίες πρέπει να αποσταλούν μέχρι 30 Απριλίου 2018.