Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ




Από την Γ.Β.

Για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη , παρακολουθήσαμε μια σχετική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Η παρουσίαση σκηνών από τη ζωή του Ν. Καζαντζάκη γινόταν διαδραστικά και κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών.
Προσωπικά , θεωρώ ότι αυτή η εξαιρετική παράσταση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ερέθισμα για τους μαθητές , ώστε να ενδιαφερθούν , να ψάξουν και να γνωρίσουν βαθύτερα τον Καζαντζάκη και το έργο του.

Από Αδαμαντία Ζυμπά και Αλεξάνδρα Δουλγερίδου
Το θεατρικό έργο που παρακολουθήσαμε για τον Νίκο Καζαντζάκη μάς δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα. Το κυριότερο συναίσθημα που μας προκάλεσε αυτό που είδαμε ήταν συγκίνηση, ιδιαίτερα στο σημείο όπου η μητέρα του Νίκου Καζαντζάκη του έδωσε την ευχή της! Άλλο ένα συγκινητικό σημείο ήταν, όταν ο πατέρας του πήγε να τον χαϊδέψει, όμως εκείνος φοβήθηκε, γιατί νόμιζε ότι θα τον χτυπήσει. Πέρα από συγκίνηση, το έργο μάς δημιούργησε και θλίψη, όταν ο πρωταγωνιστής είχε πια μεγαλώσει και ήταν άρρωστος. Γενικά, ήταν ένα έργο που άρεσε στους περισσότερους μαθητές. Πιστεύουμε ότι είναι ένα έργο που αξίζει να το παρακολουθήσετε, διότι έχει βαθύ νόημα!