Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2017

Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, με την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη/επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αθηνών (/Τμήμα Φυσικής), διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2017 για τους μαθητές των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας και  θα διενεργηθεί στις 11 Μαρτίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

 Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών.
 Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια δύο (02) ώρες για τους μαθητές Γυμνασίου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια  που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης ως εξεταστικά κέντρα. Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους κλάδου ΠΕ04.
Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι η διδακτέα ύλη της κάθε τάξης η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού.

Συνιστάται στους μαθητές κατά τη διάρκεια των Διαγωνισμών να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Πριν τους Διαγωνισμούς θα αναρτηθούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr ενδεικτικά θέματα για κάθε τάξη Γυμνασίου , αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων των Διαγωνισμών. Αυτό θα αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους μαθητές, χωρίς να ζητείται από αυτούς αποστολή των απαντήσεών τους. Ενδεικτικές απαντήσεις και στα θέματα θα αναρτηθούν μετά από μερικές ημέρες, στον ίδιο διαδικτυακό τόπο.
Πληροφορίες και όλα τα παλαιά θέματα (με τις λύσεις τους) των Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικής Γυμνασίου, Λυκείου και των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής υπάρχουν στον δικτυακό τόπο: http://micro-kosmos.uoa.gr (σύνδεσμος: Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες Φυσικής).
Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων, καθώς και η αξιολόγησή τους, θα γίνει από τις αντίστοιχες για κάθε βαθμίδα επιτροπές των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής "Αριστοτέλης" 2017 του Πανεπιστημίου Αθηνών (υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καθηγητή Γεωργίου Τόμπρα και του Καθηγητή Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη).
Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν Επαίνους Συμμετοχής και οι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν Βραβεία και Εύφημες Μνείες.