Κυριακή 3 Απριλίου 2016



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ   ΗΜΕΡΑ  ΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ   ΘΕΜΑ  2016
«Ζούμε μαζί ειρηνικά»
 “Live together in Peace”

ΘΕΜΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
«Σε μια εποχή που συνταράσσεται από πολέμους και καταστροφές, οραματίζομαι ότι μπορώ να δημιουργήσω και να ζήσω σε έναν κόσμο χωρίς μίσος, εμπάθειες και αλληλοσπαραγμούς. Έναν κόσμο με αγάπη και ειρήνη».
Θα μπορούσατε να μοιραστείτε αυτήν την αισιοδοξία  και την επιθυμία  για μια παγκόσμια ειρήνη και  συνεργασία των λαών της Γης;  Αναπτύξτε τις δικές σας απόψεις γραπτά (300-400 λέξεις) ή αποτυπώστε τις καλλιτεχνικά με ζωγραφική  ή κολάζ  ή με οπτικοακουστικό υλικό (CD, DVD).


ΟΡΟΙ  ΤΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  1. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές  πρέπει  να  επιλέξουν  ένα από τα θέματα, είτε το γραπτό, είτε την καλλιτεχνική εργασία της σχολικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν.
  2. Σε κάθε εργασία   πρέπει  να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα:
Α) το όνομα και το επώνυμο του μαθητή      
            Β) το όνομα του πατέρα και της μητέρας (και το πατρικό της επώνυμο)
            Γ) χρονολογία γέννησης του μαθητή  και τάξη, στην οποία φοιτά
            Δ) διεύθυνση Σχολείου, τηλέφωνο, φαξ και ηλεκτρονική διεύθυνση.
            Ε) διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο  / φαξ και ηλεκτρονική διεύθυνση
            ΣΤ) Πιστοποιήσεις  γνώσης ξένων γλωσσών
         Τα ανωτέρω στοιχεία είναι υποχρεωτικά.
         Σε περίπτωση ελλιπών στοιχείων η εργασία δεν θα αξιολογηθεί.
  1. Τα  παραπάνω στοιχεία αναγράφονται στο επάνω αριστερό μέρος της πρώτης σελίδας των γραπτών εργασιών ή στο πίσω μέρος των  καλλιτεχνικών εργασιών. Ο τίτλος  των καλλιτεχνικών εργασιών αναγράφεται στο  μπροστινό μέρος.
  2. Οι γραπτές εργασίες πρέπει να είναι χειρόγραφες, σε κόλλες Α4 συρραμμένες.
  3. Οι καλλιτεχνικές εργασίες πρέπει να είναι πίνακες σε χοντρό χαρτί σχεδίου
  4. Η συμμετοχή είναι προαιρετική  και οι εργασίες  μπορούν να πραγματοποιούνται στο  σχολείο ή στο σπίτι.
  5. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να  αντλήσουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, τις οποίες οφείλουν να αναφέρουν στη βιβλιογραφία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΤΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.      Οι Διευθυντές  των σχολείων συγκεντρώνουν και αποστέλλουν τις εργασίες των μαθητών τους στη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (Ζαλόγγου 10Α,  Τ.Κ. 10678 ΑΘΗΝΑ – υπόψη  κ. ΧΡ. ΚΟΛΛΟΚΑ,  ή    Στρ. Καραϊσκάκη 10, Τ. Κ. 12461 ΧΑΪΔΑΡΙ  - υπόψη  κ. Παν. ΚΑΡΑΔΗΜΑ).
2.      Σε  κάθε έργο σημειώνεται ότι πρόκειται όντως για  έργο του μαθητή, ο οποίος το υποβάλλει, με σφραγίδα του σχολείου και υπογραφή.
3.      Οι εργασίες πρέπει να αποσταλούν μέχρι   30  Μαΐου 2016.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ
·        Τα βραβεία  θα απονεμηθούν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, σε 100 περίπου μαθητές που θα  διακριθούν, σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο  Παιδείας.
·        Οι  διακριθέντες  θα κληθούν να παρευρεθούν, εφόσον αυτό τους είναι δυνατό, στην τελετή απονομής στην Αθήνα. Τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής θα βαρύνουν τους ίδιους.
·        Περίπου 10  μαθητές Λυκείου-ΤΕΕ από τους  βραβευμένους, θα έχουν τη δυνατότητα να  φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων, που έχουν αντίστοιχα βραβευθεί στη χώρα τους.  Η επιλογή τους θα γίνει κατά αξιολογική σειρά και με πιστοποιημένη γνώση  της Αγγλικής , Γαλλικής  ή Γερμανικής γλώσσας.
·        Η φιλοξενία στις ευρωπαϊκές πόλεις θα είναι δωρεάν, οι γονείς επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων.
·        Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, περίπου στις αρχές Οκτωβρίου 2016.