Δευτέρα 26 Μαΐου 2014



   ΤΟ 4ο ΣΤΟ 2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ
 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


   Ομάδα 10 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης συμμετείχαν στο 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο
του Εθνικού Θεματικού Δικτύου "Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία", όπου παρουσίασαν μέρος των εργασιών που εκπόνησαν για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Της Κοζάνης τα σοκάκια» και για την εκστρατεία Ecomobility, στην οποία έλαβαν την 5η θέση πανελλαδικώς. Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κυρία Φούσκα Αικατερίνη και η συντονίστρια των παραπάνω προγραμμάτων Παπαδέλη Ελευθερία. 

  Το συνέδριο, που είχε τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τους εκφράζουν τις προσδοκίες τους για μια βιώσιμη πόλη», έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 2/5/2014 και διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων).  Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν 550 μαθητές και 70 εκπαιδευτικοί από 30 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, την Κοζάνη και τη Λειβαδιά. 
   Οι μαθητές μας καταχειροκροτήθηκαν και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια από την υπεύθυνη του ΚΠΕ. Στο τέλος των παρουσιάσεων αντιπροσωπείες 2-3 μαθητών από κάθε σχολείο συζήτησαν μέσα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντάλλαξαν απόψεις και κατέληξαν σε ένα ψήφισμα, το οποίο κατέθεσαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας.