Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή… 
 ΔΕΝ είναι πράγματα!


              Γράφει η Ιωάννα Μυλωνά
 

    Συχνά ακούμε τους ανθρώπους να λένε πως, μόλις πληρωθούν, θα πάνε για ψώνια. Θα πάνε να αγοράσουνε το μπουφάν ή τα παπούτσια που τους άρεσαν ή θα πάνε στο supermarket, για να αγοράσουν τα ψώνια του μήνα.

     Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε με τα χρήματα;;; Ποια πράγματα είναι τόσο σημαντικά για τη ζωή μας, ώστε να μην μπορούμε να τα ανταλλάξουμε με χρήματα; Υπάρχουν αρκετά πράγματα στη ζωή μας τα οποία είναι ανεκτίμητα και δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε! Το σημαντικότερο πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να αγοράσουμε είναι η υγεία μας. Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό και, δυστυχώς, δεν μπορούμε να το αγοράσουμε. Ένα άλλο πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να αγοράσουμε είναι η αγάπη. Δεν μπορούμε να εξαγοράσουμε την αγάπη του συνανθρώπου μας, όπως άλλωστε και ο ίδιος δεν μπορεί να έχει την δική μας, άμα εμείς δεν θέλουμε να του τη δώσουμε .Δεν ζητάμε ούτε παίρνουμε την αγάπη των συγγενών μας και των συντρόφων μας. Την κερδίζουμε με την αξία μας, τη διεκδικούμε και πολεμάμε για αυτήν. Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει λόγος ζωής και επιβίωσης. Δεν πηγαίνουμε σε δημοπρασίες, για να αγοράσουμε την οικογένεια μας και τους φίλους μας.

    Αυτές οι δύο ομάδες ανθρώπων είναι οι πιο σημαντικές και αξίζει πραγματικά να πονέσουμε για χάρη τους, με σκοπό να τις κερδίσουμε! Τέλος, δεν μπορούμε να αγοράσουμε την ευτυχία μας, παρά να αγωνιστούμε για να την κερδίσουμε!