Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η ΒΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Παρασκευή, 1η Μαρτίου,στο Κοβεντάριο, μίλησε ο συνήγορος του παιδιού Γεώργιος Μόσχος με θέμα "Η βία στη ζωή των παιδιών". Με λόγο χειμαρρώδη, γεμάτο αμεσότητα και πάθος, καθήλωσε το ακροατήριο, που αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και μαθητές, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.
Μοιράστηκε μερικές από τις εμπειρίες του, από την επαφή του με μαθητές σε σχολεία της πόλης μας και τόνισε την αποτελεσματικότητα της βιωματικής εκπαίδευσης και σε θέματα δικαιωμάτων των παιδιών. Αναφέρθηκε 
επίσης στη μέθοδο της διαμεσολάβησης εκπαιδευμένων καθηγητών αλλά και μαθητών, με στόχο τη συμφιλίωση, σε περιπτώσεις περιστατικών βίας στα σχολεία.
"Μαγικές λύσεις",όπως χαρακτηριστικά είπε,δεν υπάρχουν.
Με σύνθημα τη φράση  "Με νοιάζει"  μίλησε για ανάγκη ενδυνάμωσης της διαθεσιμότητας του κάθε εκπαιδευτικού και ενίσχυσης του παιδαγωγικού του ρόλου. Η επίδειξη αλληλεγγύης και έμπρακτης φροντίδας και η προσφυγή σε ειδικούς επιστήμονες , όταν αυτό είναι απαραίτητο, θα προσφέρει στους μαθητές το πολύτιμο αίσθημα της ασφάλειας, κατανόησης και υποστήριξης,που θα τους κάνει μελλοντικά πιο συνεργάσιμα και υπεύθυνα άτομα.




Παιδιά, μάθετε περισσότερα για τα δικαιώματά σας.