Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013


Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης 
 ACALC competition


Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική και ίσως σημαντικότερη από πολλών μυών του ανθρώπινου σώματος. Η επίλυση προβλημάτων είναι απαραίτητη όχι μόνο για να έχουμε υψηλή βαθμολογία στο σχολείο, αλλά και για να αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές προκλήσεις.

Η αναζήτηση του ορθού λόγου, της λογικής σκέψης είναι το ζητούμενο του διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Τεχνολογίας “Anatolia College Science Technology Annual Conference” (ACSTAC) από το Αμερικανικό Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ και το ΝΟΗΣΙΣ.

Σημειώνεται πως το ACSTAC 2013 (http://www.acstac.gr/el/) τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society).

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ανταγωνίζονται στην επίλυση λογικών γρίφων με στόχο την άσκηση της σκέψης και την πρόκρισή τους στον τελικό.

Ο διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί ως εξής:
Προκριματικός Α΄ - Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ
Προκριματικός Β΄ - Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 19.00, στο Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ
Ημιτελικός - Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 13.30, στο ΝΟΗΣΙΣ
Τελικός - Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 13.30, στο Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Η ομάδα μαθητών που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα παρακολουθήσει δωρεάν το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ “Summer Science”.

Από το γυμνάσιό μας μετέχουν 2 ομάδες μαθητών:
Α΄ Τάξη:  Δουγαλής Θεόδωρος,  Δύντσικος Κωνσταντίνος, Σιδηρόπουλος Ευριπίδης
Γ΄ Τάξη:  Ασλανίδου Βασιλική,  Ιακωβίδης Ιωάννης,  Παπαθανασίου Μαριάνθη.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία