Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012


ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γράφει η Θωμαή Ζιώγα

    Οι τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για όλους τους μαθητές είναι χαρά. Όλοι περιμένουμε πώς και πώς να έρθουν, για να χαλαρώσουμε τις γιορτινές μέρες.
    Τα Χριστούγεννα φέρνουν όλα τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά, περνώντας ωραίες οικογενειακές στιγμές. Στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάνοντας επισκέψεις σε μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας βιώνουμε όλοι μαζί τη γιορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
    Όμως ακόμα και τα Χριστούγεννα  κάποιες οικογένειες δεν περνούν ώρες μαζί- όχι γιατί δεν το θέλουν ή  εξαιτίας του ότι οι γονείς δουλεύουν, αλλά επειδή δεν το επιδιώκουν. Τα παιδιά μάλιστα βλέπουν τα Χριστούγεννα σαν ευκαιρία να κάτσουν στον υπολογιστή από το πρωί ως το βράδυ, ξεχνώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων. Το μόνο που τους κάνει να αγαπούν τα Χριστούγεννα είναι τα δώρα που παίρνουν από τους γονείς τους; Σίγουρα θα μπορούσαν να παίζουν παιχνίδια με φίλους ή με τα μέλη της οικογένειάς τους.
    Έτσι εάν θέλουμε να περάσουμε αγαπημένα Χριστούγεννα καλό είναι να μη ξοδεύουμε χρόνο σε άσκοπες συνήθειες, αλλά σε ανθρώπους που τους αγαπάμε ,μας αγαπούν και μας χρειάζονται αυτές τις δύσκολες εποχές. Επίσης ας μη ξεχνάμε πως Χριστούγεννα δεν είναι μόνο να παίρνεις ,δεν είναι μόνο να δίνεις , είναι να αγαπάς! 
Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!