Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ...

τη λήξη της σχολικής χρονιάς πήραμε την παρακάτω συνέντευξη από τη διευθύντρια του σχολείου μας κ. Φούσκα Κατερίνα:


        Κυρία Διευθύντρια, καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε ποια στιγμή ξεχωρίζετε από τη χρονιά που πέρασε.

·        Κάθε στιγμή έχει τις ιδιαιτερότητές της, γι’ αυτό και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια! Κάθε τι που ζω, κοντά στους μαθητές, είναι ξεχωριστό και σημαδεύει τη ζωή μου.

    Πόσο καλή ήταν η συνεργασία σας με τους μαθητές φέτος;

·        Η συνεργασία με τους μαθητές ήταν άψογη. Η χρονιά ήταν γεμάτη και δεν υπήρξε καμία απώλεια. Αντίθετα, χαρακτηρίστηκε από αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό ανάμεσα στους μαθητές και εμένα.

    Τι θα θέλατε να αλλάξει  στο σχολείο;

·        Θα ήθελα οι μαθητές να εμπιστεύονται περισσότερο τα προβλήματά τους στο διδακτικό προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να τους βοηθήσουν, γιατί το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι τους. Ακόμη, πιστεύω σε ένα σχολείο επικοινωνιακό, που να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υλοποίηση προγραμμάτων που να προωθούν για παράδειγμα τη συνεργασία με άλλα σχολεία.

    Φέτος το σχολείο μας πραγματοποίησε αρκετές εκδρομές. Πώς βλέπετε την οργάνωση και τη συμπεριφορά των μαθητών;

·        Τόσο η οργάνωση όσο και η συμπεριφορά και η συνεργασία μαθητών-καθηγητών ήταν πραγματικά άψογες. Ευτυχώς δεν είχαμε απρόοπτα και πιστεύω ότι οι μαθητές επέστρεψαν από αυτές με τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Και κάτι τελευταίο… Τι μήνυμα θα στέλνατε στους μαθητές που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;

·        Το  σημαντικότερο είναι να μείνουν παιδιά και να μην μεγαλώσουν πριν την ώρα τους! Εν όψει των εξετάσεων, θα ήθελα  να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή πρόοδο. Να περάσουν καλό καλοκαίρι και να γυρίσουν με ανανεωμένη διάθεση για τη νέα σχολική χρονιά. Ιδιαίτερα στους τελειόφοιτους θέλω να ευχηθώ καλή τύχη, να μην μας ξεχάσουν - όπως θα τους θυμόμαστε κι εμείς- και θα είναι τιμή και καμάρι για εμάς να τους βλέπουμε να προοδεύουν. Ήταν η πρώτη μου χρονιά σε Γυμνάσιο και έχω υπέροχες εντυπώσεις.

     Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε για τη συνέντευξη.
Ανδρεάδου Σοφία, Βαϊτσοπούλου Βάσω, Ιακωβίδου  Ελπίδα