Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ .... ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

 Γράφει η Βιβή Ζυμπά

Τίτλος: The White Mountains

Συγγραφέας: John Christopher 

Γράφω με αφορμή ένα βιβλίο που με ενθουσίασε πολύ και πιστεύω ότι πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε!

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην αγγλική και είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που πιστεύω όλοι θα λατρέψουν. Ο τίτλος του είναι “The White Mountains” και είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας των «Τρίποδων» (Tripods).

Η πλοκή του έργου είναι η εξής: Η ιστορία των Τριπόδων είναι μια παραλλαγή στην μετα-αποκαλυπτική λογοτεχνία. Η ανθρωπότητα έχει κατακτηθεί και υποδουλωθεί από τα "τρίποδα", αόρατες ξένες οντότητες, που ταξιδεύουν με γιγαντιαίες μηχανές με τρία πόδια. Η ανθρώπινη κοινωνία είναι σε μεγάλο βαθμό ποιμενική, με λίγες κατοικίες, μεγαλύτερη από τα χωριά και ό,τι κάνουν, αυτό πραγματοποιείται υπό την παρουσία των τρίποδων. Ο τρόπος ζωής θυμίζει Μεσαίωνα, αλλά αντικείμενα από μεταγενέστερες εποχές εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, παρέχοντας σε άτομα και σπίτια μια αναχρονιστική εμφάνιση.
Οι άνθρωποι ελέγχονται από την ηλικία των 14 από τα εμφυτεύματα που ονομάζονται "καπέλα", τα οποία καταστέλλουν τη δημιουργικότητα και την περιέργεια και αφήνουν τον παραλήπτη ήρεμο και υπάκουο. Τα καπέλα ελέγχουν το μυαλό τους και τους αναγκάζουν να προσκυνήσουν τα τρίποδα. Θα γλιτώσουν οι άνθρωποι από αυτή την απειλή ή θα μείνουν για πάντα υποδουλωμένοι στα τρίποδα; Θα καταφέρει να τους σώσει κάποιος ή τα τρίποδα θα κυριαρχήσουν;
Διαβάστε το βιβλίο και πιστέψτε με δεν θα απογοητευτείτε! Ένα βιβλίο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.