Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2020

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει για το σχολικό έτος 2019-2020, τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2020. Ο διαγωνισμός αφορά
τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.
Ο Διαγωνισμός και  για τις τρεις τάξεις, θα διενεργηθεί  το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 9:30 π.μ.
 Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ.,
μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στο email: eef.pan.diag@gmail.com
Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια  δύο (02) ώρες για τους/τις μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού.
Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσας ως διδακτέας ύλης.
Συνιστάται στους/στις μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Οι μαθητές/τριες θα διαγωνιστούν - όπως και στο παρελθόν - τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη μετρήσεων, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γενικού Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής, αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους/τις Έλληνες/Ελληνίδες μαθητές/τριες.