Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός 
Φυσικής  Γυμνασίου
 "Αριστοτέλης" 2020

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2020 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθεί  στις 07 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

 Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι
την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.
 Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα
με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.
 Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια  δύο (02) ώρες για τους/τις μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης ως εξεταστικά κέντρα. Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους/τις Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ04 και τους/τις Υπεύθυνους/ες Εκπαιδευτικών Θεμάτων. 

 Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι η διδακτέα ύλη της κάθε τάξης η
οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού.
 Συνιστάται στους/στις μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια των Διαγωνισμών να έχουν μαζί τους
υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
 Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων ετών για κάθε τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων των Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων είναι αναρτημένα με τις λύσεις τους στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr . Η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους/στις μαθητές/τριες.