Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016
  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2016


Τα μεταναστευτικά πουλιά  έχουν να αντιμετωπίσουν στο μακρύ τους ταξίδι πολλούς φυσικούς κινδύνους, αλλά και τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Περίπου 25 εκατομμύρια θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της BirdLife International, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στην παράνομη θανάτωση πτηνών. (Κάθε χρόνο εξοντώνουμε εδώ 700.000 πουλιά !).

Η BirdLife International και οι εταίροι της έχουν προτεραιότητα την καταπολέμηση της παράνομης θανάτωσης των πουλιών, είτε αυτή γίνεται με όπλα είτε με παγίδευση με ξόβεργες, δίχτυα, ηχομιμητικές συσκευές, δολώματα ή με άλλους τρόπους.

Για αυτό οι φετινές δράσεις εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των πουλιών και των μεταναστευτικών τους διαδρομών, μιας και η χώρα μας βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της μετανάστευσης. Εκδηλώσεις γίνονται σε όλη στην Ελλάδα (δείτε  εδώ τη σχετική λίστα) και περιλαμβάνουν κυρίως παρατηρήσεις πουλιών, περιηγήσεις σε υγροβιότοπους, παιχνίδια ευαισθητοποίηση για παιδιά κλπ.
Στην Κοζάνη η Οικολογική Κίνηση διοργανώνει σχετική εκδήλωση.Τοποθεσία : Τεχνητή λίμνη Πολυφύτου στον Αλιάκμονα. Γέφυρα Ρυμνίου

Ώρα 12.00,  Κυριακή 2/10/2016

Αντικείμενο: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ και μικρή περιήγηση (Πιθανόν και απελευθέρωση αποθεραπευμένου γερακιού)O καιρός θα είναι πιο ζεστός από τον σημερινό και χωρίς βροχή. Ό,τι πρέπει δηλαδή για μια μικρή Κυριακάτικη απόδραση.