Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΛΑΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
 ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Από την Μαριάνθη Παπαθανασίου

Αυτή τη φορά δεν το ονόμασαν ατύχημα όπως εκείνο με τους  δίδυμους πύργους στην Αμερική, αυτή τη φορά ήταν τρομοκρατία αυτή καθ' αυτή!

Παρίσι 13 Νοεμβρίου 2015... Η σιωπή του Παρισιού ούρλιαξε εκείνη τη μέρα και η πόλη του φωτός βούλιαξε στο σκοτάδι , η πόλη που έδωσε τα "Φώτα" της στην ανθρωπότητα και πάλεψε για αξίες και ιδανικά, τώρα χρειάζεται την ανθρωπότητα να της δώσει λίγο φως. Δεν πρέπει να σβήσουν τα "Φώτα" στον κόσμο, οφείλουμε μια φορά να δράσουμε ως ανθρωπότητα και όχι ως άνθρωποι (ατομιστές), πριν το έρεβος σκοτεινών συνειδήσεων συμπαρασύρει και άλλες πόλεις και ψυχές εκτός του Πύργου του Άιφελ και των Γάλλων!
"Αυτό δεν ήταν μια επίθεση μόνο στο Παρίσι , δεν ήταν μια επίθεση μόνο στους ανθρώπους της Γαλλίας, αλλά ένα χτύπημα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και στις αξίες που μας διέπουν", όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα.
Τι περιμένουμε πια; Μήπως πρέπει να εξαφανιστεί ολόκληρη η ανθρωπότητα για να λάβει τέλος όλος αυτός ο πόλεμος και η τρομοκρατία; Ακόμη και τότε , αν δεν αφήσουμε έστω και λιγοστά ψίχουλα ελπίδας και αγάπης, θα φυτρώσει μίσος από τα ερείπια. Το σκοτάδι δεν μπορεί να μας οδηγήσει έξω απ' αυτό, μόνο το φως μπορεί. Ας διώξουμε τη στάχτη από τα μάτια μας και ας φωτίσουμε λοιπόν τον κόσμο μας!