Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014


Ecomobility

 Από Μυλωνά Ιωάννα


Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, οκτώ μαθητές της τρίτης τάξης παρουσίασαν ένα πρόγραμμα για το οποίο δούλεψαν σκληρά τρείς ολόκληρους μήνες με θέμα την οικολογική μετακίνηση.

Το πρόγραμμα είχε ως απώτερο σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους μαθητές που είναι οι μελλοντικοί πολίτες της κάθε πόλης.
Τα παιδιά μας εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους πήραν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα και μας ανέλυσαν την οικολογική μετακίνηση και τα οφέλη που έχει. Μας μίλησαν για τα προβλήματα και τις συνέπειες από την μετακίνηση στην  πόλη μας. Μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα από τα ερωτηματολόγια που έδωσαν στους ανθρώπους που συνάντησαν στην πλατεία. Υπέδειξαν τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις και χώρες προτείνοντας διάφορες λύσεις για την οικολογική  μετακίνηση στην πόλη μας. Μας έδειξαν  βίντεο   με τις συνεντεύξεις των πολιτών, των καλύτερων στιγμών τους  αλλά το διασκεδαστικό σκετς που δημιούργησαν μόνοι  τους.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν η Μαρία Ζαραβίγκα, η Κυριακή Καραστέργιου, η Ευαγγελία Κασνάκη,  η Χαρά Σκόρδα, η Στεφανία Τζάλα, ο Χριστόφορος Τσαμπάζης, ο Στέλιος Χατζηγεωργίου και η ΚορίναΧρυσανίδου. Συντονίστρια αυτό του προγράμματος και συνοδός των παιδιών ήταν η κ. Παπαδέλη. 
Στην ίδια παρουσίαση συμμετείχε και το Γυμνάσιο Αμυνταίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτό το πρόγραμμα συμμετείχαν 30 πόλεις της Ελλάδας και ήταν η πρώτη φορά που η πόλη μας μέσω του 4ου Γυμνασίου συμμετείχε σ' αυτό! 
Η καλύτερη παρουσίαση θα βραβευτεί με ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες  για όλα τα παιδία!
 Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και με την νίκη! 
  
Δείτε το τραγούδι που έγραψαν και παρουσίασαν οι μαθητές για το πρόγραμμα ecomobility εδώ